PS Plus

Абонаментът за PlaystationPlus услугата е ключов и жизнено необходим, ако сте сериозни геймъри. Той не само ви дава по няколко безплатни заглавия на месец, позволява да си купувате онлайн игри с огромни отстъпки, но и е задължителен за мултиплейър режима на повечето игри за PS4. 

За да накара всички в Европа да разберат това, Sony стартира специално събитие, което прави PS4 мултиплейъра безплатен между 15-и и 20-и ноември. Ако разполагате с игра, която има онлайн мултиплейър - например Destiny 2 или Fifa 18 - ще можете да поцъкате в мулти, без да се налага да плащате нищо. 

Тази кампания е ограничена за собствениците на Playstation 4 в Европа, така че ви съветваме да се възползвате. Абонамент за PS Plus всъщност не е нещо много сложно и скъпо - доста конзоли идват с промо кодове за определен период достъп - до 3 месеца - а някои игри също имат подобни благинки.

5-дневният безплатен подарък от Sony едва ли ще ги удари сериозно по портфейла, но може да донесе доста нови абонати в Европа. 12-месечен абонамент струва 119 лева и напълно се оправдава дори само от безплатните заглавия, някои от които са ААА игри, макар и малко старички.

Разбира се, ако не сте се записвали за PS Plus, можете да опитате услугата за две седмици безплатно. Имайте предвид обаче, че всички игри, които свалите по време на този период, ще се заключат, когато той изтече.