Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Как да се ограничи времето на децата пред екрана?

Понякога децата трудно се откъсват от своите устройства с Android. Ето няколко съвета как родителите могат да контролират времето, което малчуганите прекарват пред екраните.

29 декември 2017
9253 прочитания
1 одобрение
0 неодобрения

Как да се ограничи времето на децата пред екрана?

Прочетете още: Новогодишни хай-тек подаръци за малките

Макар че смартфоните и таблетите с Android предлагат много начини за забавление, учене и гарантиране сигурността на децата, понякога могат да бъдат много пристрастяващи за малчуганите. Но има начини този проблем да бъде разрешен. Ето няколко съвета как родителите могат да контролират времето, което децата прекарват пред екраните.

Приложения за ограничаване на времето пред екрана

Има няколко различни приложения, които могат автоматично да ограничат времето, което децата прекарват пред дадено устройство. Те включват Screenlimit, Boomerang, Kids Zone Parental Controls, Screen Time и MM Guardian.

Обикновено приложението трябва да се инсталира на телефона на детето, а след това версията за родители да бъде качена на устройството на възрастните.

От родителското приложение може да се настройват ежедневни ограничения за определени приложения; изцяло да се забраняват някои приложения; да не се позволява дадено приложение да бъде инсталирано, без да е първоначално одобрено; да се посочват часове, когато устройството може да се използват; и общ бутон за пауза, който спира всичко и позволява на родителите да разговаряте с децата си, без тяхното внимание да се разсейва.

Самият Android също разполага с различни настройки, които помагат за безопасно онлайн сърфиране и ограничаване на прекараното време пред екрана.

Таблети и телефони с вграден родителски контрол

При покупка на ново устройство, може би е добре родителите да обмислят да вземат такова с вградени опции за родителски контрол. За момента най-популярните са Amazon Fire HD8 и Fire7 – не само защото са изгодни като цена, но основно заради опцията Fire for Kids.

Тя позволява на родителите да създадат профили за всяко от децата си и да определят колко дълго време те могат да прекарват всеки ден пред устройството. Също така отделни приложения могат да се забраняват или да бъдат с ограничен достъп, докато приложенията за четене, например, могат да са с неограничено време за използване.

Недостатъкът при тях е, че устройствата не работят с Android и приложенията са само онези, които са налични за Amazon (което нe включва цялата селекция в Google Play, нито Google приложенията).

Има и други устройства, които предлагат възможност за подобни настройки, като смартфона Monqi Kids и таблета Kurio Tab Advance.

Поставяне на стимули и ограничения в реалния живот

Ако родителите не искат да прехвърлят отговорността на софтуер, то има и други полезни начини, чрез които децата да бъдат откъснати от устройствата.

Могат да се въведат дни без използване на устройства, през които всички оставят своите технологии. Времето може да се запълни с различни занимания: например с настолни игри.

Друг вариант е всички устройства да се заключват всяка вечер и да се връщат на децата, след като домашните и другите задължения са изпълнени. Може да се създаде и система с награди, при която за всяко постижение в реални свят и довършена задача (като оправяне на леглото или помагане с миенето на съдовете) се печели време пред екрана.

1 одобрение
0 неодобрения
Още от рубрика "Полезни съвети"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Как да се ограничи времето на децата пред екрана?"    

абонамент за бюлетина