Samsung и Apple имат дълга и проблемна история, що се отнася до копиране на функционалности между iPhone и Galaxy S сериите. Новият флагман на корейците (за който знаем вече всичко) не е изключение от това правило. Източници на ETNews съобщават, че S9 ще включва 3D емотикони, които много приличат на Animoji функцията, която се появи миналата година в iPhone X. 

Galaxy S9 ще има подобрена система за лицево разпознаване (която трябва да конкурира Face ID на Apple), способна да разпознава мимиките и да създава анимирани емотикони в съответствие с тези гримаси. Технологията ще се използва също така и за по-сигурно верифициране на различни плащания, транзакции и удостоверяване на самоличност. Това подсказва, че потребителите на Galaxy S9 ще могат да използват лицата си със Samsung Pay по същия начин, по който това правят собствениците на iPhone X в Apple Pay.

Поредната порция слухове подкрепя информацията, която е известна до този момент - задната камера ще има променлива апертура, S9 Plus моделът ще има двойна задна камера и стерео говорители (най-сетне!). За съжаление, бутонът за асистента на Samsung Bixby остава. Galaxy S9 и S9 Plus ще бъдат представени на 25-и февруари по време на Мобилния конгрес в Барселона.