Изглежда Google се грижи за дигиталното спокойствие на потребителите си - вече няма да им се налага да отговарят на досадни покани за работни срещи, когато те са в отпуск. Просто трябва да настроите съобщение, че сте извън офиса, след което Google автоматично ще отказва срещи, докато поемате витамин Д на плажа. Изкуственият интелект на Google също ще се опита да прецени кои събития трябва да попаднат в категорията "извън офиса", на база на заглавието.

Calendar вече позволява и повече контрол върху настройките за работни часове. Освен запазването на работно време за цяла седмица, новият ъпдейт позволява да бъдат настройвани отделни часове за отделните дни. Google също ще се опита да познае работните ви часове, на базата на времевата зона и историята със събития в календара, като винаги можете да промените предложените стойности.

Двете нови функционалности се чакат от доста време и са част от пакета за "дигитално здраве" на компанията. Според Google те трябва да помогнат на потребителите да създадат по-здравословен баланс работа-почивка.